Tala Fou

Fa'atomuaga ile u'amea le taualuga o fale teu oloa

fausaga uameao se ituaiga faʻateleina faʻaaogaina o le fausaga, ona o lona lelei o le taimi puupuu o le fausiaina, lautele lautele, malosi maualuga, ma isi, e sili atu ma sili atu ona faʻaaogaina i laʻau tetele, nofoaga, fale lautele ma isi fale. O le tele o fa'afitauli o le fa'aogaina o le taualuga ma fa'afitauli o lo'o i totonu o fale uamea ua matua a'afia ai lo latou fa'aogaina.


I totonu o lenei pepa, matou te taumafai e amata mai le laasaga muamua o le mamanu, le fausiaina o le tulaga, ma le tulaga o le tausiga e faʻamatala ai faiga e puipuia ai le faʻalavelave o le taualuga i fale fale gaosimea. I le tasi itu, e tatau ona tatou amata mai le punavai o le mamanu, ma faia se galuega lelei o le fausaga o fale fausaga fale e tusa ai ma le fausaga o le fausaga fale laau, i le tasi itu, e tatau ona tatou pulea lelei le tulaga lelei o le fausiaina i le faagasologa o le fausiaina. , ma fuafua le faiga o node e tusa ai ma ata lelei. Ma ia faia foi se galuega lelei o le tausiga pe a uma ona faʻaaogaina le fale faʻapipiʻi uamea.


Fuafuaga vaega o mamanu


1. Fa'atele le fa'apito o le taualuga

O le faʻamatalaga faʻapitoa o le fausaga uʻamea o le faʻailoga faʻavaa o le fale malamalama o loʻo faʻamaonia ai le taualuga o le taualuga o le faʻavaa faʻavaa moli fale e tatau ona 1/8 ~ 1/20, i le eria e tele atu vai timu, e sili atu le ave o le tau tele, ma le o le taualuga o le pito i saute e le tatau ona itiiti ifo i le 5%.

Fuafua iunite ina ia mafai ona faʻafeiloaʻi le iunite faufale e teu ai tupe, faʻaitiitia manaʻoga o tupe teufaafaigaluega, e masani ona ave le tau laʻititi. Talu ai e laʻititi le taualuga o le taualuga, e mafua ai le faʻagesegese o alavai o le taualuga, e le mafai ona faʻamalo le timu i se taimi talafeagai, ma tuʻu ai faafitauli natia mo le vai o le taualuga.

O le mea lea, i le tulaga o le mamanu, muamua lava, e tatau ona matua'i e tusa ai ma le fa'atulagaina o mamanu, e le ona o le fa'asaoina o tau ma fa'aitiitia le fa'ailoga fa'ailoga, i le taimi lava e tasi e tatau ona tu'ufa'atasia ma le fa'aogaina o le tulaga moni o le itulagi. mo le mamanu o le nofoaga, e tatau ona ave le mamanu i le tele o timuga toe faʻaolaina vaitaimi.

O le mamanu o le purlin o le taualuga e tatau ona faʻasao, e le faʻafefe tauaso le sila ma faʻaititia le maualuga o le pa. Afai o le koluse-vaega o le purlin taualuga ua fuafuaina laiti tele ma le va tele tele, o le deformation o le pa ma compression ipu i lalo o le avega matagi o le a tele tele. O le maualuga o le pa ma le koluse o loʻo ave se tau maualuga, lea e lelei mo le puipuia o le taualuga mai le faʻafefe i lalo ma aloese mai le tupu mai o le faʻaputuina o le vai i luga o le taualuga.


2. Fa'atele le fa'aogaina o alavai i fafo

E mafai ona vaevaeina le taualuga alavai vai timu a'oa'oga fausaga uamea i ni ituaiga se lua: alavai fafo ma faiga alavai totonu.

O le alavai i fafo e fa'aoga ai le alavai o le taualuga e sasa'a sa'o ai le vai timu e ala i le paipa i fafo i le paipa vai timu i fafo po'o le alavai nullah.

O le alavai i totonu e fa'aoga ai le paipa vai timu i totonu e lafo ai le vai timu ile paipa vai timu i fafo.

O le fausaga uamea fale fale fa'ato'a lua taualuga ma isi ituaiga o le taualuga itu e fa'asaga i le puipui pito i fafo o le alavai e mafai ona fa'aoga e tapuni ai le faiga o alavai i fafo sa'o e fa'aumatia ai le timu, e lelei tele le a'afiaga o alavai, pe a fai o le fa'atatauga talafeagai, e masani lava o le a le maua ai le tulaga o le vai puna.

O alavai i fafo e le faatapulaaina i le gafatia o le alavai ma isi tulaga, alavai e lamolemole. O le mea lea, e tatau ona faʻaogaina le alavai fafo i le tele e mafai ai.



3. Fa'ateleina le loloto o le alavai

Pe a faʻatusatusa i taualuga sima faʻamalosia, e faʻatapulaʻaina le loloto o le faʻafefe o taualuga uʻamea, ma e leai se faʻaauau pea o le faʻaogaina o le vai i le va o le alavai ma le taualuga, o lea e faigata ai ona faʻamautinoa e leai se vai tafe pe a faʻafefe le vai.

E tupu tele i le alavai ma le fa'alava o le taualuga, e masani ona ta'ua o le taualuga o le vai i tua, e tupu foi i le tu'ufa'atasiga o vai timu ma alavai.

Ona o uiga o le alavai i fafo, e leai se faafitauli faapena. O le alavai totonu e tele lava ina faia i le 3mm ~ 4mm mafiafia ipu uʻamea punou, o le loloto o le alavai e masani lava i le va o le 160mm ~ 250mm. O so'oga o vae ma so'oga so'oga e lua vaega taua. Bridging su'isu'i e tele lava ina feso'ota'i ma le lelei faufale, ipu u'amea manifinifi ma u'amea alavai u'amea, pulea le lelei o su'isu'i uelo ma faia se galuega lelei i le su'isu'i su'isu'i fausia ele.

O le sooga vae e le gata o se faʻafitauli faufale, ma o le mamanu e vavalalata foi, pe a mafai, e tatau ona talafeagai e faʻalautele ai le loloto o le alavai, ina ia le sili atu le timu o le timu i le vae.


4, Fa'apipi'i o fa'atama'i taualuga

O le loloto o le alavai e masani ona fuafuaina e laʻititi, masani ile va o le 160mm ma le 250mm. I lenei auala, i timuga tulaga ogaoga o le tau, o se aofaiga tele o le timu i totonu o se taimi puupuu lava i totonu o le alavai, timuga malosi e sili atu le malosi o le faʻaogaina o le timu, e mafua ai le faʻalavelave "backwater", e mafua ai faʻalavelave.

Ma faateleina le loloto o le alavai ei ai ni tapulaa faapitoa, o lea e tatau ona mafaufau i le faatulagaina o le taualuga fua faatatau, i le mamanu o le fuafuaga o le fale e tatau ona faailoga taumasuasua uafu seti auala ma nofoaga.

O loʻo i ai i luga o le taulaga o le mea sili lea ona taua o le taualuga o le vai timu, o le faʻamatalaga e tatau ona faʻatutuina le fausiaina o fale, o le aofaʻi o vai timu e mafai ona faʻafefe o fale masani e le itiiti ifo i le 10a taimi toe gaosia, o le fale taua mo le 50a. . O le mea lea, faʻapipiʻi le taulaga faʻafefe i pito e lua o le puipui, mo le umi o le alavai umi o le alavai, e tatau foʻi ona mafaufau i totonu o le puipui afafine i le 6m ~ 12m uma e faʻatutu ai se taulaga faʻafefe.



5、Fa'aiti'itia avanoa taualuga

Ona o le manaʻomia o le faʻapipiʻiina o paipa ma le faʻapipiʻiina o meafaigaluega, e masani ona manaʻomia le faia o pu i luga o le taualuga o se fale uamea. O le masani o le tatalaina o pu i luga o le taualuga e faʻaleagaina ai le fausaga atoa o le taualuga o le fale, ma o le vaega tatala o le taualuga o se tasi lea o lamatiaga sili atu o le faʻaogaina o le taualuga o le fale uamea.

O le mea lea, e tatau ona faʻapolopolo mo se aso timuga i le mamanu, ma o avanoa e tatau ona faʻafefe e tusa ai ma le mamanu o le node. E tatau ona fa'aitiitia le aofa'i o avanoa taualuga, e pei o paipa ta'aalo e mafai ona manatu e sui ai le taualuga matala i puipui puipui.

Pe a manaʻomia le tatalaina o se numera tele o pu ona o le faʻaogaina ma le mamanu manaʻomia, mafaufau e faʻatutuina se fausaga sima-i-nofoaga i luga o le itu o le fale uamea tutoʻatasi iunite, o le manaʻoga e maua le taualuga o meafaigaluega paipa. fa'atonuga tu'ufa'atasia i totonu o lenei iunite, ma fa'apea ona 'alo'ese lelei mai le lamatiaga o le leaka!


6、Fa'apena ona fa'atuputeleina le numera ma le lautele o paipa vai timu

Ole numera ma le lautele ole paipa ole timu ose tasi lea o tulaga e fa'atapula'aina ai le gafatia ole alavai ole timu.

Ole numera ole paipa timu e laʻititi, o le vai timu i luga o le alavai e tafe ai le mamao, umi se taimi, e mafua ai le "faʻapipiʻi"; mamanu diameter paipa vai timu e laiti tele, ae faigofie foi e mafua ai le lafoaia o le timu e le lamolemole, e mafua ai le "backwater".

O le mea lea, e tatau ona gauai atu i le faʻateleina o le aofaʻi o paipa vai timu ma paipa paipa, ia le itiiti ifo ma le tasi mo koluma taimi taʻitasi. Ma e tatau ona tatou gauai atu i le filifiliga talafeagai o mea paipa vai timu, e pei o le faaaogaina o paipa palasitika, le malosi malosi, faigofie ona faaleagaina, o lea e tatau ona tatou taumafai e aloese mai ai.



Fua i le taimi o le fausiaina

1. O le tulaga o le tagata

Filifili se au faufale sili ona lelei ma poto masani. O le au faufale ma agavaa o tagata faigaluega e tatau ona fetaui ma manaʻoga, ma o tagata faʻapitoa faʻapitoa e pei o uelo e tatau ona i ai agavaa talafeagai. E tatau i le aufaipisinisi i luga o le laupapa ona faia se galuega lelei o faʻamatalaga faʻapitoa ma aʻoaʻoga, ma faia se galuega lelei i le siakiina o faʻagasologa faufale taʻitasi, e aunoa ma le tuʻuina atu o soʻo se faʻalavelave natia e ono mafua ai faʻafitauli o le taualuga. O le faʻapipiʻiina o le faʻapipiʻiina o le uʻamea o se fesoʻotaʻiga faufale ma mea faʻapitoa faʻapitoa ma maualuga le saogalemu, lea e tatau ona faʻamaeʻaina e tagata faigaluega faufale maualuga ma le poto masani faufale.


2、Fa'ailoga o meafaitino

O fale faufale uʻamea e tuʻu saʻo mai mea faufale, o le matafaioi taua e le fesiligia.

O mea e tatau ona talia i le taimi lava lea, siaki le tusi faamaonia o le tausisia ma le lipoti o suʻega o mea o loʻo oʻo mai, ma e tatau ona lafo mea taua mo le toe suʻega faʻataʻitaʻiga. I le faagasologa o le fausiaina o taualuga uamea, o le tulaga lelei o le ipu uamea mamafa, ipu alavai, mea uʻamea, mea faʻamaufaʻailogaina ma e oʻo lava i rivets e tatau ona matua faʻamaonia ina ia mafai ai ona faʻaumatia le lamatiaga natia le leakage. Mo nisi mea faufale taua e mafai ona faʻamaonia i le faʻatauga faʻatau konekarate, ma tuʻu mea i totonu o le fanua, naʻo mea faufale ma mea faʻamaonia atoatoa lelei e mafai ona faʻaaogaina i le poloketi.



3, Fausia auala

O le iunite faufale e tatau ona faʻavaeina ma faʻaleleia le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faiga, o nodes autu mo le lamatiaga o le leakage e tatau ona saunia mo le taʻiala faʻagaioiga, faʻamalosia le faʻaogaina o le faʻagasologa o le faʻagasologa, ma le faʻatinoina lelei o tulaga faʻatulagaina ma faʻagaioiga e faʻaleleia ai le lelei o le faʻapipiʻiina.

O faʻatonuga faʻatonuga e tatau ona faʻavae i luga o ata o le node design, e tatau ona aofia ai le gaosiga o laasaga o gaioiga taʻitasi, le lelei o tulaga taʻitasi taʻitasi, manaʻoga faʻapitoa, faʻapea foʻi ma le faʻamautinoaina o le lelei o oloa ma le atinaʻeina o faiga faʻapitoa, e pei o vaega autu. o metotia faʻagaioiga, vaega o le faʻapipiʻiina o faʻagasologa, faiga faʻavae. Ina ia mautinoa o le fausaga node e talafeagai, faatuatuaina, leai se leakage, foliga lelei. Mo le faigofie ona tupu leakage tulaga lamatia o vaega laupapa malamalama, vaega tatala taualuga, vaega gable, vaega lolovaia, alavai, pakete, maualuga ma le maualalo vaega sootaga span ma isi nodes autu, e faia faiga taitasi taliaina lelei atoatoa, le faatinoga o luga o le nofoaga. faiga tau galuega lelei faufale.


Fa'aaogāina ole vaega ole tausiga


I le taimi o le faʻaogaina o le fausaga uʻamea, ua faʻaleagaina vaega ma mea faʻamaufaʻailoga ua matua ona o le susulu o le la, timuga ma suiga o le vevela. O le mea lea, a maeʻa ona ulufale i le tulaga faʻaoga, e tatau foi ona faia le tausiga talafeagai ma aloese mai nisi o faiga le talafeagai.

1, kelu e le susu, sealant matua, le faʻaogaina o le faagasologa e tatau ona manaʻomia e siaki ai le tausiga.

2, e le mafai ona faateleina le taualuga fasipepa i le loto i luga o le uta, laa tagata i luga, faigofie e taitai atu i le deformation o le laulau taualuga.

3、Rainwater castor fa'aputuina le tele o palapala, o lo'o i ai le vai poloka. I le taimi lava e tasi, e tatau ona tatou gauai atu i le alavai i totonu o le paipa paipa alavai e tatau ona faʻaaoga le polo ituaiga paipa pulou, e le tatau ona faʻaogaina le pulou paipa mafolafola, faʻaitiitia le faʻalavelave faʻalavelave.

4, o le taualuga leakage nofoaga mo asiasiga autu, aemaise lava i luma o le vaitau o lologa faaletausaga, faamalosia le asiasiga ma le asiasiga, faaitiitia le leakage taualuga i luga o le gaosiga ma le ola o le aafiaga leaga.





Tala Fou Fesootai
X
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept