Tala Fou

E fa'afefea ona tausia lelei le faleteuoloa uamea?

Faatasi ai ma le televave o le atinaʻeina o le tamaoaiga, fale gaosi oloa gaosi oloa i le salafa o le atunuʻu o loʻo faʻaogaina atoa le fausiaina, lea o lefale uameao loʻo i ai se foliga matagofie ma le agalelei, lanu susulu, faʻavasegaina o ituaiga fale, tau maualalo, taamilosaga faufale pupuu, maualuga maualuga o le gaosiga o falegaosimea o vaega uʻamea, faigofie faʻapipiʻi ma fau, faʻatulagaina fetuutuunai, aʻo le uamea o loʻo i ai se mamafa mama, mea toniga e faʻafaigofie le mamanu o faʻatusatusaga, toe faʻaaogaina, ma isi mea, sili atu ma sili atu! E fa'aaogaina lautele i fale gaosi oloa fa'aonaponei. Peitai,fale uameae iai fo'i se fa'aletonu mata'utia e le mafai ona fa'amumu. E ui lava o le uʻamea o se mea e le faʻafefeteina, ae i lalo o le gaioiga o le maualuga o le vevela i totonu o le afi tatala, faʻatasi ai ma le faateleina o le vevela, o le a matua suia ona faʻailoga masini, o le gafatia ma le paleni paleni o le a faʻaititia tele i le faateleina o le vevela, i le 500 tikeri Celsius pe sili atu, o le faʻaitiitiga e sili atu ona manino, e masani lava i le 15 minute pe o le a mafua ona o le leiloa o le gafatia o le avega ma paʻu.



O le mea lea, o le falefale uameaia faia ni puipuiga. Muamua, o vaega uʻamea o latou lava puipuiga afi, ina ia le vave maualuga le vevela o le afi e sili atu i le vevela ogaoga, o le taimi faʻatonuina le fausaga uʻamea i totonu o le afi e mafai foi ona mautinoa le mautu, e puipuia ai le saogalemu o tagata faigaluega ma meatotino; Lona lua, e mafai ona e faʻatulagaina se faʻaogaina lelei o le puipuiga o le afi o totonu o le fale gaosi oloa, e puipuia ai le afi mai le sosolo ma sosolo atu i isi vaega.


I. Puipuiga fa'afefe afi o vaega u'amea o falea'oga fale gaosimea

Talu ai o le vaega uamea lava ia e le oʻo atu i le faʻatapulaʻaina o le afi e manaʻomia e le tulafono, e manaʻomia le faʻaogaina o le puipuiga o le afi mo le vaega uʻamea. E masani ona fa'aogaina faiga puipuia e tete'e mu o le auala e fa'apipi'i ai le afi, auala vali fa'afu'a ma le auala e fa'alava ai i fafo.

1, auala faʻapipiʻi afi

O le auala e fa'apipi'i ai le afi o le fa'afefeteina lea o le fa'afuivi i luga o le fausaga u'amea e fa'aleleia ai lona fa'atapula'aina o le afi. I le taimi nei, o le fausaga uʻamea afi a Saina e masani ona vaevaeina i ni ituaiga se lua: ituaiga faʻamaʻi manifinifi ma ituaiga faʻalava mafiafia, o lona uiga o le manifinifi (ituaiga B, e aofia ai le ultra-thin type) ma le mafiafia (H type). O le mafiafia o le paʻu manifinifi o loʻo i lalo ifo o le 7mm, lea e mafai ona faʻafefeteina le vevela ma faʻalautele ma faʻafefe i le taimi o le afi e fausia ai se mea faʻafefete vevela carbonized, ma puipuia ai le vevela mai le faʻafeiloaʻi atu i le fausaga uʻamea, faʻagesegese le maualuga o le vevela o le fausaga uʻamea, ma faatino le matafaioi o le puipuiga o le mu. O ona tulaga lelei autu o: faʻapipiʻi manifinifi, uta mama i luga o le fausaga uʻamea, sili atu teuteuga, vaega laiti o foliga lavelave o le fausaga uʻamea galuega faʻapipiʻi luga e faigofie atu nai lo le ituaiga mafiafia; mafiafia paʻu mafiafia mafiafia o 8-50mm, o le ufiufi ua vevela e le foam, faʻalagolago i lona conductivity vevela maualalo e faʻagesegese le vevela o le fausaga uʻamea e faia se matafaioi i le puipuiga o le afi. E eseese uma uiga faʻatinoga, taʻitasi, mo taimi eseese, ae, e tusa lava po o le a le ituaiga o oloa e tatau ona agavaa e ala i faʻalapotopotoga suʻega a le atunuʻu, aʻo leʻi filifilia.

2, Foaming auala vali e le afi

O le vali fa'afefeteina e fa'afu ai le afi e faia i le mea e fai ai ata tifaga, e fa'amumu ai le afi, e fa'afu ma isi mea e gaosia e se vali afi. O le vali e le afi pe a faatusatusa i le vali lautele, i tulaga o meatotino faaletino e tutusa lava, o le eseesega o le a mago, o le ata lava ia e le faigofie ona mu, i le tulaga o le afi, e mafai ona faatuai le mumu mu i le vali mu se tulaga faapitoa o le faatinoga o le afi. E tusa ai ma le suʻega: o le vali lautele ma le paʻu afi na faʻapipiʻiina i luga o le laupapa, pe a uma ona faʻamago, faʻatasi ai ma le afi afi tutusa, faʻapipiʻiina i le vali lautele i luga o le laupapa, e itiiti ifo i le 2 minute ma vali faʻatasi ma le vevela; ma faʻapipiʻiina i le faʻapipiʻiina o ituaiga e le faʻalauteleina o le paʻu i luga o le laupapa, 2 minute talu ona tulaʻi mai naʻo le faʻalavelave faʻaleagaina, static 30 sekone pe a maeʻa le tapeina vave; fa'apipi'iina i le laupapa vali fa'afefete, tusa lava pe tao mo le 15 minute, e o'o lava i le fa'alavelave fa'aleagaina e le'i fa'aalia. E mafai ona vaʻaia, faʻatasi ai ma le vali faʻafefeteina o loʻo ufiufi i luga o le mea, pe a uma le afi, e moni lava i se taimi faapitoa e puipuia ai le afi mai le salalau, e puipuia ai le pito i luga o le mea, ina ia tape le afi e faʻaalu se taimi taua. .



3、Outer fireproof layer auala

O le auala faʻapipiʻi afi i fafo o le faʻaopoopoina lea o le faʻapipiʻi pito i fafo i fafo o le fausaga uʻamea, lea e mafai ona faʻapipiʻiina i totonu o le nofoaga, poʻo le faʻaogaina o le auala e mafai ona faʻaogaina. E masani ona faʻamalosia le faʻapipiʻiina o sima faʻapipiʻi i totonu i le uaea uʻamea poʻo faʻamau uʻamea e faʻatapulaʻa ai taʻetaʻe ma faʻamautinoa le malosi o le atigi. E mafai ona faia le faʻasalaina i le nofoaga faufale e ala i le sasaina o le lime-sima poʻo le gypsum mortar i luga o le fausaga o le uamea e fausia ai se puipui puipui, lea e mafai foi ona faʻafefiloi ma le perlite poʻo le asbestos. O le faʻapipiʻi pito i fafo e mafai foi ona faia i le perlite, asbestos, gypsum poʻo le sima asbestos, sima mama i totonu o faʻamau faʻapipiʻi, lea e faʻapipiʻiina i le fausaga uʻamea e faʻaaoga ai faʻamau, fao ma faʻamau.



II.fifiga afi o le fausaga uʻamea fale faigaluega falefaigaluega

O le vaeluaga o le afi e faasino i le nofoaga i le lotoifale (avanoa iunite) lea e vaevaeina e ala i le vavaeeseina o afi ma e mafai ona taofia le afi mai le sosolo atu i le isi vaega o le fale lava e tasi i totonu o se vaitaimi patino. I totonu o le fale e faʻaaoga ai le vaevaega o le faʻaogaina o le afi, e mafai ona faʻaaogaina i totonu o le fale i le tulaga o le afi, pulea lelei le afi i totonu o se vaega patino, faʻaitiitia le faʻaleagaina o le afi, ma i le taimi lava e tasi mo le saogalemu o le aveeseina o tagata, afi afi i le saunia tulaga lelei. O faʻataʻitaʻiga masani o le faʻaogaina o le afi o loʻo faʻatutuina pa puipui ma faʻapipiʻi pupuni vai tutoʻatasi, ae ona o le faʻapitoa o fale gaosi oloa, o nei auala e lua e iai ni faaletonu.

1. Pa puipui

Firewalls o le a vavae ese mai le laau e pulea le salalau o le afi i totonu o fale sivili o se auala masani, ae i totonu o fale gaosi oloa, e le gata ona o le laau na vaevaeina i avanoa tetele e aafia ai le permeability, ae faapea foi mai le fatu o le faʻaauauina o manaʻoga o le gaosiga o gaioiga faʻapea foʻi ma le faʻatulagaina o logistics i totonu o le fale; pe afai mai le vaaiga o le pulega o le gaosiga, ae le lelei foi i le puleaina o le gaosiga.

2, pupuni vai tutoatasi

O pupuni vai e mafai ona taʻalo le sao o le pa puipui, faʻatasi ai ma pupuni vai tutoʻatasi mo le vavaeeseina o le afi, o se polokalama sili ona lelei. E fetaui lelei fusi pupuni vai afi mo le pulusu-ituaiga nozzle, e mafai foi ona faaaoga i timu vai ituaiga vai pupuni pupuni. O le faʻatulagaina o pupuni pupuni vai e le tatau ona itiiti ifo i le 3 laina, fusi ie vai afi e faia e le lautele o pupuni vai e le tatau ona itiiti ifo i le 5 m. O lenei tuueseeseina e fetuutuunai, e le pei o le firewall e tipi ese ai le faleaoga, i le talitonuga, pe fia le umi e mafai. I le gaosiga masani, e pei e le o iai, pe a manaʻomia e le afi le vavaeeseina o le afi, e mafai ona vave iloa le vavaeeseina lelei. Ae o le pupuni vai tutoatasi mo le vavaeeseina o le afi e iai foi ni faaletonu: muamua lava, o le tele o le vai e manaʻomia; lona lua, o le afi i totonu o le fale e masani ona i ai i le lotoifale, na o ni nai afi e foia ai le faafitauli, ae i le taimi nei pe afai o le amataga o le vai pupuni, o le gaosiga o meafaigaluega o le a mafua ai le faaleagaina o le taunuuga gau nai lo le leiloa o afi i le lotoifale. O le mea lea, e tatau ona matua faʻatonutonu le taimi o le amataga o le pupuni vai e puipuia ai le amataga sese, o lea e sili atu ona talafeagai le mamanu e faʻaaoga ai tusi lesona amata; o loʻo iai foʻi faʻafitauli lelei o le tausiga.


III. Aotelega

I le aotelega, i le taimi nei, o le puipuiga o le afi ma le vaeluaga o le fale faufale uamea o loʻo faʻaaogaina le auala e faʻapipiʻiina ai le afi ma faʻapipiʻi vai tutoʻatasi o se auala masani, ae ona o le fale gaosi oloa ona o manaʻoga gaosiga, o le fa'aogaina tonu o metotia ta'itasi e iai fo'i nofoaga e le fa'amalieina. E mana'omia pea ona tatou su'esu'e i le fa'atinoga ina ia mafai ai ona maua ni faiga e sili atu le puipuiga o le afi e puipuia ai tagata ma le saogalemu o meatotino i meafaigaluega.




Tala Fou Fesootai
X
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept